Vand

Vand er en af dine højeste prioriteter i en overlevelsessituation. Du kan ikke leve ret lang tid uden vand, specielt i varme områder hvor du hurtigt vil blive dehydreret gennem sved. Selv i kolde eller arktiske områder har du brug for mindst 2-3 liter vand, hver dag, for at opretholde din effektivitet.

Normalt tager vi vand for givet. Vi kan bare åbne for vandhanen og drikke løs af det. I vildmarken er det anderledes. Du skal måske gå mange kilometer for at finde et vandhul eller et vandløb. Måske er du uheldig og bliver nødt til at grave efter det, eller anvende andre metoder for at lokalisere vandet.

At være i stand til kunne aflæse terrænet og vide hvor – og hvordan – du kan få fat i vand er en uvurderlig evne at besidde.

Når du først har prøvet, på egen krop og under kontrollerede omstændigheder, at blive dehydreret og mærke hvordan dine mentale og fysiske kræfter forsvinder, så vil du aldrig glemme hvor vigtigt vand er for din krop og hjerne.

På nogle af mine kurser vil du få lejlighed til at prøve følelsen af rigtig tørst. Du vil opleve nydelsen ved at drikke vand og mærke energien strømme tilbage til kroppen.